Міністерство фінансів України опублікувало прогноз на наступний рік. Так, у січні очікується зростання мінімальної зарплати до 4723 гривень, і прожиткового мінімуму для працездатних громадян до 2102 гривень.

Про це йдеться в офіційному листі Мінфіну з роз'ясненнями для місцевих органів влади.

Наголошується, що "мінімалка" в 2020 році планується у розмірі 4723 гривень. А прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня має становити 2102 гривень, з 1 липня – 2197 гривень, з 1 грудня – 2270 гривень.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Нагадаємо, що українцям планують тричі перерахувати пенсії до кінця 2020 року. Найближчий перерахунок виплат відбудеться вже в грудні 2019 року: мінімальна виплата збільшиться на 74 грн, а максимальна — на 740 грн.

Як повідомляв портал Знай.uа, при переході з одного виду пенсій на інший українці можуть збільшити свої виплати. Про це розповіла заступник голови Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Галина Мастюгіна.

Також портал Знай.uа писав, що українські пенсіонери зі стажем вище норми можуть отримати додаткові виплати. Про це йдеться в Статті 28 Закону України від 09.07.2003 р. No 1058-IV "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".