В Україні з 1 січня 2019 року підвищили мінімальну зарплату. Як і передбачалося, тепер сума мінімальної заробітної плати складатиме 4200 грн. Саме новина про зростання мінімалки породила дуже велику кількість "експертних" прогнозів. І вони, на жаль, не втішні.

Багато з економічних фахівців вважають, що разом з невеликим підвищенням мінімалки прийдуть безробіття і серйозно зростуть ціни. Про це пише портал "Політека".

ціни на продукти
ціни на продукти

Отже, з 1 січня в Україні мінімальна заробітна плата зросла на 12% і склала 4179 грн. При цьому Національний банк України заявив, що фінансовим підсумком 2018 року є 10% інфляція.

Відомий експерт, економіст Андрій Новак вважає, що чергове підвищення мінімальної заробітної плати не можна назвати таким.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зарплата
Зарплата

"Підвищення мінімальної ЗП — це всього лише часткова індексація на інфляцію", — запевняє Новак.

Однак для держбюджету підвищення мінімалки можна розглядати як позитивний фактор за рахунок податків. 22% в казну держави, які зараз платить роботодавець в фонд праці, і 19,5% — податки, які платить сам найманий працівник, залишаються тими ж, але сума в гривнях виходить зовсім інша і може скласти близько 6,7 млрд грн.

Варто нагадати, що інфляція на рівні 6% річних - міф, і в 2019 році очікувати такого результату не слід. Так написав у своєму Facebook економіст, керівник приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць.

Укрпошта заявила про те, що у доставці поштових відправлень можливі затримки через скрутні погодні умови. Про це сказано на сайті підприємства. Це вже не перший випадок за останні пару місяців – перед Новим роком погода вже заважала доставці листів і посилок в охоплені негодою регіони.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року пенсія колишніх військових в середньому зросте на 25%. Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева. За словами чиновників, середня пенсія силовиків - 4900 грн, тому надбавка складе приблизно 1225 грн.

Нагадаємо, "Нафтогаз" змилується над "Газпромом" в судовій тяганині: українці озвучили хитрe вимогу.

Як повідомляв Знай.uа рейтинг Зеленського стрімко мчить до 70%: немає сумнівів.

Знай.uа писав, виплати на дитину змінилися: види, розміри і список необхідних документів.