Стало відомо, що "ПриватБанк" відповів на заяву клієнта про нарахування величезної суми заборгованості за отриманим кредитом в 100 гривень. У державному банку відреагували на дане звернення, а також дали пояснення. Про це в неділю, 15 серпня, повідомляє клієнт в рубриці "Відгуки" на офіційному сайті Мінфіну.

"В 14 році взяв 100 грн. У 19 році виїхав з зони на територію України і виявилося що боргу 6 тисяч... Непогано ви так хлопці заробляєте! Обдираловка! Чому йдуть відсотки за відсотки? Чому сума відсотків додається до суми позики???...", - обурився клієнт банку.

У відповідь на цей відгук, представник служби підтримки "Приватбанку" повідомив про причини такої ситуації та можливі рішення.

"Нам шкода, що Ви зіткнулися з такою ситуацією. Наскільки ми розуміємо з відкликання, мова йде про використання картки "Універсальна". Згідно з чинним договором у разі використання кредитних коштів після виходу з пільгового періоду потрібно щомісячне внесення коштів. При необхідності Ви можете внести не всю суму кредиту відразу, а обмежуватися мінімальними щомісячними платежами в розмірі 5% від залишку заборгованості, але не менше 100 грн. Якщо було порушено умови договору, рекомендуємо провести всі передбачені договором платежі і надалі дотримуватися правила погашення (https://pb.ua/platezhnie-karty/universalna/)", - відповіли на заяву клієнта в "Приватбанку".

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, що "ПриватБанк" дізнається про українців все заради однієї мети.

Як повідомляв портал Знай.ua, "ПриватБанк" продовжує мучити гаманці українців.

Також портал Знай.ua писав, що "ПриватБанк" розпрощався з "полуничкою".