В державній фінустанові ПриватБанк спантеличили клієнтів новим рішенням щодо ретельної перевірки українців. Втілити ноу-хау зможуть за допомогою NuDetect - платформи прозорої перевірки користувача від NuData, компанія Mastercard. Проект планується реалізувати до кінця 2019 року.

Відділення ПриватБанку
Відділення ПриватБанку

NuDetect допоможе онлайн-банкінгу та мобільному додатку Приват24 перевіряти клієнтів і визначати їх унікальну поведінку при взаємодії з пристроями або додатками.

Платформа має можливість аналізувати сотні сигналів, включаючи характеристики пристрою, пасивні біометричні та поведінкові показники, а потім порівнює їх зі способом поведінки користувача в минулому. Наприклад, веде себе конкретний користувач як зазвичай, або сьогодні в його поведінці є щось підозріле?

Несподівані зміни в поведінці, такі як використання пристрою з іншою мовою, введення іншого тексту або занадто швидкий перегляд сторінки опиняються в числі індикаторів ризику.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Поведінкова аутентифікація і "пасивна" біометрія є новітніми технологіями для перевірки користувачів по їх поведінці, а NuDetect - піонер у цій області.

Відділення ПриватБанку
Відділення ПриватБанку

У компанії запевняють, що інформація, що ідентифікує особу, не зберігається, і дані ніколи не будуть доступні хакерам.

"Пасивна" біометрія дозволяє перевірити користувача без яких-небудь додаткових зусиль з його боку, - коментує керівник напрямку digital продуктів Mastercard в Україні Наталія Кангіна.

NuDetect створює профайл клієнта, в якому збираються понад 300 його унікальних параметрів. За цими параметрами платформа допомагає ідентифікувати шахраїв від справжніх клієнтів банку.

Нагадаємо, "ПриватБанк" дізнається про українців все заради однієї мети: гірше спецслужб.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко прикидається божевільним, щоб уникнути правосуддя: "Ще одна така заява і...".

Знай.uа писав, ПриватБанк продовжує мучити гаманці українців, все зупинилося в одну мить: "Ось, що робити?"