Вже у жовтні, за інформацією видання Хвиля, блакитне паливо знову стане дорожчати. Підвищення ціни спровокує зростання курсу долара і попит на газ, пов'язаний з опалювальним сезоном.

Експерти вважають, що до кінця року газ може подорожчати на 15%. Враховуючи податки і всі платежі, кінцева ціна для українців складе 5,5-6 грн за кубометр. Хоча ще в минулому році Кабмін планував підвищити тариф майже до 10 грн.

тариф
тариф

Оскільки європейський ринок перенасичений природним газом, ціна буде коливатися від $145 за тис. куб. м у вересні до $215 – в листопаді. Про це зазначив голова біржового комітету Олексій Дубовський.

"На основі ф'ючерсних цін контрактів на наступний місяць і квартал можна зробити висновок, що різких змін ціни найближчим часом очікувати не варто. Серед факторів впливу можна визначити постачання зрідженого газу (LNG) в Європу, що в тому числі залежить від попиту на ресурс в країнах Азії, котирування нафти і, безумовно, погодних умов", – прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

для чого потрібні облгази
для чого потрібні облгази

На українській енергетичній біржі ще в січні тисяча кубометрів газу продавалася за 9,8 тис. грн, а зараз – за 5,5 тис.

В інфляційному звіті Нацбанку сказано, що ціни різко підскочать ближче до зими. У третьому кварталі поточного року ціни на природний газ стабілізуються, а в подальшому будуть помірно зростати. Раніше регулятор озвучував можливу динаміку подорожчання в межах 15%.

Нагадаємо, субсидії в опалювальний період здивують українців: які зміни чекають і на кого.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, нова мінімалка змусить українців зажити по-іншому: Кабмін Зеленського створив диво, названо суму.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.