Кабмін подав новий держбюджет на 2020 рік, відповідно до якого мінімальна зарплата на 1 січня 2020 року зросте на 550 гривень і складе 4723 грн. Про це під час брифінгу з нагоди подачі бюджету урядом заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

За словами Маркарової, поки що немає можливості збільшити мінімалку ще більше.

"Згідно з новим бюджетом зміняться посадові оклади, тарифні сітки зміняться. Всі ці дані будуть незабаром опубліковані", – наголосила Маркарова.

Вона додала, що уряд поставив собі чітку мету щодо погашення держборгу.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Динаміка боргу – на кінець року наш борг як відсоток до ВВП має становити не більше 54,1 – це державний і гарантований борг. Зокрема, державний – 46,7%, і гарантований державою – 7,4%. Боргове навантаження у новому бюджеті буде близько 438,1 млрд грн. Це дуже багато, це наші витрати на обслуговування боргу. Це, з одного боку, виклик, а з іншого – це те, на що буде спрямована робота протягом наступного року", – заявила Маркарова.

гроші
гроші

Нагадаємо, "ПриватБанк" обібрав клієнта до нитки, дали 100 - вимагають 6000.

Раніше Знай.ua повідомляв, українським молодим мамам будуть видавати оновлені "бебі-бокси".

Також Знай.ua писав, українцям порадили, як збільшити пенсію.