Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет планує упродовж 9 місяців ліквідувати паперовий документообіг стосовно кадрових питань у держорганах, а також скасувати трудові книжки та перевести ці дані в електронні реєстри. Про це йдеться на Facebook-сторінці чиновника.

Всього урядовець пропонує кілька новацій у сфері документообігу, зокрема заборонити подачу документів на прийом щодо роботи або на конкурси у паперовій формі. Те ж саме торкнеться і відпусток, відряджень, звільнень.

"Починаємо поступово винищувати паперові процеси в держорганах. Починаємо з шматка, на який припадає велика частина паперового документообігу – кадрового (він же HR). За моєю оцінкою, тільки на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн грн щорічно. А скільки даремно витрачається часу і талантів – оцінити неможливо", — зазначив міністр

Також міністр заявив, що потрібно й скасувати трудові книжки.

“Трудові книжки повинні, нарешті, піти в історію. Це, до речі, оцінить і бізнес”, - зазначив Дубілет.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Окрім того, у планах оцифрування архіву, та скасування законів, які змушують зберігати паперові справи 75 років. Серед інших новацій – створення єдиного реєстру держслужбовців, що збільшить ефективність роботи та спростить життя бізнесу.

"І багато-багато іншого. Для цього нам доведеться поміняти кілька законів і постанов, а також впровадити правильне ІТ. Само собою, з особливою увагою до кібербезпеки. Я розраховую, що ми зможемо все це зробити протягом 6-9 місяців", – заявив Дубілет.

Раніше Дубілет уточнив, що до 1 жовтня планують відмовитися від паперового документообігу між державними органами, а не від паперового документообігу загалом

Нагадаємо, субсидії в опалювальний період здивують українців: які зміни чекають і на кого.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, нова мінімалка змусить українців зажити по-іншому: Кабмін Зеленського створив диво, названо суму.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували блакитне паливо по зниженій ціні.