За останні три місяці виробники хліба підняли ціни на15-22%. Головною причиною називають подорожчання електроенергії.

Головним фактором, який впливає на кінцеву ціну хліба став запуск ринку електроенергії, з 1 липня і зростання тарифів для промислових споживачів. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів, голова правління ПАТ "Київхліб" Володимир Середа.

"Деякі компанії, які займаються виробництвом хлібобулочних виробів, ще з березня почали закуповувати електроенергію за прямими договорами, і в них зростання цін склало близько 15%. Але більшість виробників перейшли на закупівлі на оптовому ринку електричної енергії з липня, і їх продукція подорожчала на 20-22%", – повідомив Череда.

Експерт спрогнозував, що подальша динаміка цін на хліб буде залежати від рішень уряду, які стосуються регулювання ринку електроенергії.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він підкреслив, що існує маленька надія на те, що уряд все-таки виконає обіцянку і ціна повернеться на той рівень, який був до 1 липня.

"Якщо немає, то, звичайно, ми будемо змушені переглядати ціни на хлібобулочні вироби ", – резюмував Володимир Череда.

Нагадаємо, скільки будуть коштувати популярні продукти восени.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні знову зростуть ціни на основні продукти.

Також Знай. ua писав, що на скільки подорожчають життєво важливі продукти вже восени.