Щорічно 22 вересня відзначається День партизанської слави України. Це свято створено щоб згадувати українських військових, які героїчно боролися з окупантами під час Другої світової війни.

Варто відзначити, що 22 вересня почалося підпільно-партизанський рух в Україні. Свято був призначено на цю дату у 2001 році указом президента України Леоніда Кучми.

Свято дуже важливе для України, адже у період з 1941 по 1945 роки на території нашої країни 1 мільйона чоловік брали участь у партизанському русі. Вони входили більш, ніж у 6200 партизанських загонів, і наносили дуже болючі удари військам ворога. Партизани згадують, що виживали у лісах холодними зимами завдяки селянам, які приносили їм останню їжу та одяг.

З 2001 року в День партизанської слави в Україні проходять багато різних пам'ятних заходів, на яких віддають шану тим, хто загинув у боротьбі з окупантами.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, синоптики склали прогноз погоди на зиму.

Раніше Знай.ua повідомляв, привітання з Днем ангела Лева.

Також Знай.ua писав, бюджет на 2020 рік приготував українцям "сюрприз".