Православні християни сьогодні відзначають день преподобної Феодори Олександрійської. Враховуючи це, підготовку капусти на зиму і прихід дощової осені, день називали «Федориним днем», «Федорою капустянкою», «Осінньої Федорою», «Кінцем бабиного літа».

Феодора жила з чоловіком в любові, але її спокусив багатий городянин, якого здивувала краса Феодори. Своє тіло молода дівчина після цього зненавиділа і всіляко себе мучила. Ігуменя порадила їй піти потай в монастир, але Феодора боялася піти в жіночу обитель, щоб чоловік її не знайшов. Тому переодяглася в чоловіка, назвалася Феодором і вступила в чоловічий монастир.

Чого не можна робити на 24 вересня

Сьогодні не можна починати нових справ, тому що вони не тільки не увінчаються успіхом, але і можуть принести великі неприємності. Не можна робити нічого важливого, а старим людям і дітям не можна мити голову, щоб не захворіти. Також не піднімайте нічого з дороги, на цю річ могли навести порчу відьми, які особливо активні на Федору. Дівчатам не можна бруднити поділ спідниці на вулиці, щоб не попався чоловік-алкоголік. Якщо накрасите сьогодні губи, то можете захворіти, а от якщо надягнете жовтий або золотистий одяг, то будете щасливими.

Народні прикмети на 24 вересня

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо сходи озимих зійшли високо, то рослини будуть сильними.
  • Якщо бджоли в цей день ще літають, то зима прийде пізно.
  • У вашої кішки звузилися зіниці до зниження атмосферного тиску, а якщо розширилися, то навпаки.
  • Чайки кружляють високо в небі – буде сильний вітер.
  • Якщо в лісі багато грибів, зима буде сніжною.
  • Хто в цей день збреше, його обман швидко розкриють, а на язику вискочить болячка.
  • Люди, які народилися в цей день завжди ведуть себе рішуче і активно, у них добре виходять будь-які справи.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.