У Національному банку розповіли, на що найчастіше скаржаться українці. Про це повідомляє Хвиля.

Майже 50% всіх скарг від клієнтів банків стосується послуг, які банки нав'язують українцям. Мова йде, наприклад, про страховці або нотаріальних послугах.

При цьому згідно законодавчої бази фінансові установи не мають права нав'язувати клієнтам послуги. При цьому за останні 8 років жодному державному органу не дали повноважень проконтролювати цю норму.

В Нацбанку відзначили, що тиждень тому депутати Верховної Ради прийняли закон №108-1. Він покликаний виправити ситуацію, яка склалася.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Документ покладає на НБУ зобов'язання щодо захисту прав споживачів фінпослуг і надає йому інструменти ринкового регулювання поведінки учасників фінансового сектора для споживачів", повідомили в НБУ.

Новий закон передбачає, що клієнти отримали право скаржитися у фінансову установу у випадку, якщо його співробітники пропонують їм непотрібні послуги. При конструктивному відповіді установи, українці можуть звернутися в Національний банк України.

Нагадаємо, у Зеленського готують грошове потрясіння для українців.

Як повідомляв Знай. ua, суд прийняв несподіване рішення щодо екс-заступниці Гонтарєвої.

Також Знай. ua писав, що Нацбанк терміново вилучає з обігу банкноти по 500 гривень.