Національний день коміксів в США

Це свято для американців і всіх любителів, творців і продавців коміксів. Магазини просять не викидати навіть найдешевші і звичайні екземпляри, тому що всього через кілька років вони можуть стати раритетом для колекції. Насправді комікс з'явився не в Америці вперше. Його винайшли два європейця. У 18 столітті Вільям Хогарт показав драматичне оповідання в малюнку, а Вільгельм Буш додавав в свої вірші серії малюнків, щоб показати сюжетну лінію. Перший більш схожий на сьогоднішній комікс – це «Подорож доктора Синтаксиса в пошуках мальовничого». Його створив англійський карикатурист і художник Томас Роулендсон.

В Америці всім так сподобався цей жанр, що його швидко підхопили. У США перший комікс з'явився в 1892 році і називався «Ведмежата і тигр». Хоча є версія, що це все ж таки «Жовте дитя» 1895-го року. Обидва комікси створив художник Річард Оуткаулт. Найбільшу популярність комікси завоювали в 1920-1930 роках. Цей період починає «золотий вік коміксу». Зараз вони стали частиною масової культури з безліччю жанрів.

Православні свята:

  • Віддання свята Різдва Пресвятої Богородиці.
  • Преподобного Афанасія Висоцького.
  • Бояновской ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Артамон Змійовик

У православ'ї відзначають день пам'яті священномученика Автонома. Але в народі його назвали Артамоном та ще й додали Змійовик. Прізвисько у дня таке, тому що сьогодні змії повзуть в ліс і готуються залазити під землю на зиму. Це друге зміїне свято, перше було навесні, коли змії навпаки вилазили на поверхню. Інші тварини теж готуються до зими і влаштовують барлоги і нори. Тому багато мисливців вважають цей день особливо важливим, навіть є повір'я, що якщо сьогодні убити хоча б зайця, то можна отримати удачу.

Народні прикмети на 25 вересня

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Іменини в цей день

Олексій, Панас, Данило, Іван, Микола, Семен, Федір, Юліан

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.