Перед початком опалювального сезону в Україні почали активно працювати колектори, які залишають боржників без даху над головою. Для цього вони використовують не тільки погрози, але і так званих титушек. Передає OBOZREVATEL.

Викладач іноземної мови з Києва Наталія Шевченко та її двоє дітей вже четвертий місяць не можуть потрапити 3 свою квартиру. Туди заселені семеро незнайомих чоловіків, які змінили замки. На нелюдську "помста" зважилися колектори. Сім'я Наталії не змогла виплатити кредит через кризу, потім загинув її чоловік. У неї на руках залишилися діти 13 і 8 років.

Колектори не могли вигнати сім'ю з дітьми на вулицю, тому прописали туди двох чоловіків. Коли Наталя з дітьми поїхала за місто, вони стали ломитися у двері.

"Прийшли люди кримінальної зовнішності. Знайомий викликав поліцію. Приїхав перший патруль, поговорив з цими людьми, але в квартиру їх не пустив. Пізніше довелося викликати другий патруль. І вже тоді з допомогою поліцейських ці чоловіки зуміли проникнути у квартиру, поліція просто не перешкоджала. Мого знайомого вони витіснили у коридор і все. Хоча поки немає рішення суду, ніхто сюди увійти не може", – обурюється Наталя.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Всі речі родини залишилися у квартирі, де тепер живе семеро осіб. Частина з них повернули через кілька місяців, однак, колектори залишили собі всі цінності. Зараз справу розглядає суд.

За словами адвоката Романа Марченка, потерпілі мають право звернутися до поліції.

"Якщо квартиру забрали законно, і рішення суду вступило в силу, це одне питання. Але якщо справа ще розглядається у суді, ви подали апеляцію, і рішення суду у силу ще не вступило – у такому випадку потрібно викликати поліцію, щоб вони кваліфікували дії цих людей відповідно до кримінального або адміністративного кодексу", – каже адвокат.

Крім того, правоохоронці рекомендують повідомляти про випадки журналістам і волонтерам, які дадуть справі суспільного розголосу.

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії на 12-13%.

Раніше Знай.ua повідомляв, у столиці принизили ветеранів АТО, скандал розгорівся на всю Україну.

Також Знай.ua писав, Україну накриють зимові холоди у найближчі дні.