У православ'ї сьогодні вшановують священномученика Автонома. На Русі його прозвали Артамоном, а звірі готувалися до зимівлі, тому у свята є кілька назв: «Артамон», «Артамонов день», «Зміїний день».

День навіть називали Змійовиком, тому що це період, коли всі змії тікають з поля в ліс під землю і готуються до зимової сплячки. Так що сьогодні не варто ходити в поле і ліс, вони можуть вкусити. А зі зміями готуються до зими й інші звірі, тому з одного боку це небезпечно, а з іншого – відмінний час для мисливців.

Народні прикмети на 25 вересня

Мисливці шукали лисиць, вовків, зайців, а перед відправленням в ліс проводили свої ритуали, навіть чоботи від змій заговорювали. У взуття потрібно було також покласти гілочку вероніки. Гілку ясена брали з собою, у відварі з ясена змочували хустку, а на натільній хресті носили мар'їн корінь. Це все повинно відлякати змій, тож і ви можете використовувати такий захист. Здобич у вигляді зайця обіцяла велику удачу і багато спійманої дичини.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Якщо ви пішли в ліс і побачили змію, потрібно зробити крок правою ногою і стати рівно, тричі вклонитися землі зі словами: «Господи, спаси, від гада повзучого захисти». Три рази сплюньте резе ліве плече після цього.

На болота теж краще не виходити, можна зустріти Василіска, який заведе в непрохідну гущавину або драговину. Змії підпорядковуються йому, кусають дівчат, які йому сподобалися і несуть в обитель Василіска. Не дивно, що дівчатам краще від дому далеко не відходити 25 вересня.

Не купуйте ніякі лікувальні засоби зі зміїної отрути, обставини складуться так, що вони стануть вбивчими. Краще помоліться святому Автоному, щоб захистив від укусу і не дав померти від нього.

Можна сьогодні приворожити хлопця. Треба знайти або купити заячий хвостик, поспати з ним в обнімку три ночі, а потім підкинути потрібному хлопцю до хати. Тоді він на все життя вас полюбить. Ще сьогодні можна у знахарів проводити різні ритуали, обряди, читати грошові замови на багатство і гроші.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.