У православ'ї сьогодні вшановують священномученика Автонома. На Русі його прозвали Артамоном, а звірі готувалися до зимівлі, тому у свята є кілька назв: «Артамон», «Артамонов день», «Зміїний день».

Автоном був італійським єпископом у 4 столітті. Він проповідував і багатьох навернув у християнство, навіть утворилася величезна громада. Їй Автоном побудував храм і освятив його. Однак імператор Діоклетіан, який був за гоніння на християн, віддав наказ схопити проповідника. Святитель зміг втекти і далі проповідував. В один день, нещодавно їм звернені зруйнували ідольське капище. Язичники захотіли помститися, напали на храм, і при цьому нападі вбили Автонома.

Чого не можна робити на 25 вересня

Сьогодні не варто ходити в ліс, бо вас можуть вкусити змії або накинуться дикі звірі, які шукають собі місце для зимової сплячки. Боліт теж краще уникати, особливо молодим дівчатам, інакше Василіск заведе в саму гущавину, де ви загинете, а дівчат забирає для себе. Не можна сьогодні ні купувати, ні продавати ліки, які містять зміїну отруту, вони призведуть до смерті. Але при цьому змій теж не можна вбивати, накличете на себе біду.

Народні прикмети на 25 вересня

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо 25 вересня вуж або змія у двір заповзли, – прикмета на щастя.
  • Плоскі хмари обіцяють негоду.
  • Чути грім 25 вересня, – прикмета, що осінь порадує теплом.
  • Облетіло листя до Артамонова дня, – кінець осені прийшов.
  • Бур'ян до 25 вересня виріс високий, – прикмета до сніжної зими.
  • Злива в день Артамона Змійовика обіцяє довгу зиму.
  • Якщо кріт 25 вересня вирив нору з півночі, – значить, зима порадує теплом, з півдня, – прикмета, що буде суворою. З східної боку, – сухою, з західного, – сніжною і сирою.
  • Сонце в день Артамона пригріває, – прикмета, що бути ясній погоді ще протягом трьох днів.
  • Народжені в цей день володіють сильним характером. Вони вміло справляються з усіма труднощами, використовуючи свій природний магнетизм і дар переконання.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.