У Верховній Раді зареєстрували законопроекти, які сприятимуть не лише збереженню доріг країни, а й поповнять дорожній фонд, пише видання Хвиля. У середу, 25 вересня, в Україні набули чинності закони про збільшення штрафних санкцій за перевантажені фури, а також про те, що половина надходжень від них буде направлятися в дорожній фонд.

Обидва закони починають діяти на наступний день з моменту їх опублікування, а вчора, 24 вересня, ці документи з'явилися у парламентському виданні "Голос України".

23 вересня президент України Володимир Зеленський підписав законопроекти №1047 та №1063.

Якщо раніше штраф за перевантажені фури коливався від 510 до 680 гривень (ч. 1 ст. 132-1 Купап), то зараз суму стягнень зросла в рази і буде залежати від того, наскільки вага перевищує норму:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

більше на 5-10% — штраф 8500 гривень;
більше на 10-20% штраф 17 000 гривень;
більше 20% — штраф 34 000 гривень.

Владимир Зеленский

Відповідальність за перевантаження буде нести власник автомобіля або зареєстрований користувач. У разі, якщо перевантаження буде відзначений у автомобіля на іноземній реєстрації, то відповідати буде людина, який ввіз вантаж в країну.

У документі сказано, якщо перевантажена фура на єврономерах відмовляється платити штраф або водый вирішив оскаржити відповідну постанову, то в'їзд в Україну йому буде заборонений.

Нагадаємо, панацея від поганих доріг: в силу вступить новий законопроект, який сюрприз приготував Зеленський.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський готує приємність "євробляхерам": бажаний "подарунок" вже 1 жовтня.

Також портал Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський підписав більшу частину законопроектів, які були прийняті новообраною Радою IX скликання.