В Україні під загрозою зриву опалювальний сезон. Принаймні таку заяву зробили у "Нафтогаз" і Регіональній газовій компанії. Перші до головних ризиків відносять слабку платіжну дисципліну теплових компаній, невчасні розрахунки за газ, то другі нарікають на збиткові тарифи на розподіл газа. Якщо вірити газовщикам, у зв’язку з цим вони не можуть замінити сильно зношені мережі.

Не тішать накопичені протягом минулих опалювальних періодів заборгованості у пересічних споживачів. Минулої зими борг населення зростав у середньому на 7-8 млрд грн. в місяць, досягнувши у лютому 2019-го рекордної позначки у 69,4 млрд грн. Такого рівня заборгованості в Україні ще не було за всю її історію.

опалення
опалення

Починаючи з березня 2019 року зростання боргів зупинився і за весняно-літній період загальна сума заборгованості навіть трохи скоротилася: до 53 млрд грн. на кінець липня.

Для порівняння, у 2018 році борг населення на кінець липня становив 38,7 млрд. грн., а в 2015 році – 11,5 млрд. грн.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Понад 70% із зазначеної вище суми сформована за рахунок не своєчасно сплачених рахунків за опалення і газ.

опалення
опалення

З початком опалювального сезону показники заборгованості знову поповзуть вгору. І до кінця 2019 ми побачимо новий історичний рекорд, кажуть експерти.

Новопризначений міністр, до сфери управління якого належить сфера житлово-комунального господарства Олена Бабак заявила, що її першочерговим тактичної завданням є своєчасне і без зривів початок опалювального сезону.

Під загрозою зриву опалювального сезону опинились Одеса, де підприємства ТКЕ заборгували 1,7 млрд грн і Кривий Ріг, де заборгували 1,76 млрд грн.

Нагадаємо, що в Україні подорожчає "блакитне паливо". Спочатку Нафтогаз збирається збільшити вартість для промислових споживачів, проте на черзі, швидше за все, звичайні громадяни.

Як повідомляв Знай.uа на Франківщині 30-річний чоловік попався на вудку шахраїв. Чоловік думав, що купує трактор, а в результаті залишився ні з чим.