Служба безпеки України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Росії, а також на окуповані території РФ. Про це повідомили у прес-службі СБУ, пише видання Хвиля.

"ФСБ Росії широко практикує фабрикування звинувачень у скоєнні різного роду злочинів", — сказано в повідомленні.

СБУ
СБУ

Також, в СБУ заявляють, що під особливою увагою російських спецслужб перебувають українські військовослужбовці, представники правоохоронних органів, органів влади і управління, учасники АТО, учасники українських патріотичних організацій. На думку СБУ, саме ці громадяни найбільше ризикують бути затриманими і звинуваченими у скоєнні вигаданих спецслужбами РФ злочинах.

"Встановлено, що через одну із соцмереж підконтрольна російським спецслужбам особа встановила та підтримувала контакти з українським військовослужбовцем. Жінка під час розвитку нібито особистих відносин дізналась про його службу в ЗС України. Після чого намагалась отримати від офіцера інформацію військового та суспільно-політичного характеру", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Під час листування вона запропонувала українському військовому здійснювати збір інформації в інтересах ФСБ за грошову винагороду, особливо підкреслюючи «матеріальні переваги співробітництва зі спецслужбами Росії». Жінка наголосила, що у разі надання представникам іноземної сторони важливих даних, військовому буде забезпечено виїзд до РФ з можливістю отримання житла.

В СБУ переконані, що об'єктом протиправних посягань з боку Росії може стати кожен українець, незалежно від займаної посади, громадянської позиції, або цілі поїздки в РФ або окуповані нею території.

Також українців попередили, у разі вербування, обов’язково потрібно звертатись у спецслужби України.

Нагадаємо, поліція, СБУ і Нацгвардія злетілися під одеську колонію, коїться щось страшне: перші подробиці та кадри.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що кремлівські нелюди придумали нове знущання над Балухом. Балуха на межі можуть перевести на російську колонію.

Як повідомляв "Знай.ua", полонений "ДНР" розповів про звірячі тортури. Історії з полону стали надбанням громадськості.