Корнилля вважається народним святом, а в православ'ї це день пам'яті священномученика Корнилія Сотника. Також день називали «Корнилій» чи «Корнілов день». На Русі вірили, що це останній теплий день.

В народі було прийнято збирати всі кореневі овочі: редьку, хрін, моркву і брукву, але ріпу прибирали тільки на Воздвиження. Робили це, тому що земля вже настільки холодна, що коренеплоди не тільки не ростуть далі, але можуть зіпсуватися через мороз. А ось редька ще спокійно може залишитися, на відміну від інших. І природно з зібраних овочів готували різні страви.

На ріпі ще ворожили на сімейні відносини. Якщо вона зростає пузатою і золотистою, то в будинку буде панувати взаєморозуміння і благодать. Ріпою обов'язково треба погодувати дітей до 9-ти років, тоді вони виростуть розумними і поміркованими. А молодятам слід їсти ріпу удвох з медом, щоб отримати сімейне щастя.

Проте були і заборони у цей день. Ні в якому разі не можна грати весілля та свататися, бо такий шлюб буде невдалим. А дівчатам не треба ворожити на дзеркалі. Якщо трапиться так, що дзеркало розіб'ється, то дівчина до кінця життя буде нещасною як у шлюбі, так і просто в любові.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Народні прикмети на 26 вересня

Ще є повір'я, що сьогодні відлітають у вирій останні граки. Якщо побачите їх, помахайте і попросіть, щоб вони забрали всі нещастя з собою, а коли будуть повертатися, щоб принесли вам радість і удачу.

Цей день відмінно підходить для різних ритуалів і обрядів для щасливої дороги. Можна зробити так, щоб в дорозі не зустріли ворогів. Для цього треба підперезатися білою мотузочкою, підіть у храм, простійте службу, потім підіть і не давайте нікому подаяння. Також не варто ні з ким розмовляти. Коли переступите поріг будинку три рази сплюньте через ліве плече і зніміть мотузку зі словами: «Тобою, мотузочок, пояс обмотав(ла), щасливу дорогу замовив(ла). Допоможи, від ворогів мене в дорозі захисти. Амінь». Мотузку потім треба окропити святою водою і покласти в таємне місце, де вона повинна лежати до потрібного часу.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.