Всесвітній день туризму

Цей день встановили в 1979 році і щороку відзначають 27 вересня. Дату вибрали, тому що в той же день в 1970 році прийняли Статут Всесвітньої туристичної організації, яка і заснувала дане свято. Мета – пропагувати туризм, показувати, який внесок він приносити в економіку, розвивати зв'язки між різними народами, показати соціальну, культурну та економічну важливість туризму. За традицією проходить зліт туристів, влаштовують святкові фестивалі та заходи на туристичну тему і для туристичного бізнесу.

Свято збору винограду в Швейцарії

Фестиваль вина проходить кожен рік на останніх вихідних вересня. Протягом трьох днів у старому місті продають вина на вуличних стійках, в кафе і барах, а також грають музичні групи. Спочатку виноград культивували в горах у місті Невшатель, це було ще десять століть тому. Тому урожай винограду і святкують так яскраво і барвисто. Свято навіть вважається візитною карткою Швейцарії. Хоча виноград почали переробляти на вино дуже давно, фестиваль з'явився тільки в 1902 році, а зараз на ньому збирається більше 150 000 чоловік. Для гостей влаштовують прогулянки по виноградниках і дегустацію вин можна покататися на ярмаркових атракціонах, взяти участь в битвах конфетті.

Православні свята:

  • Воздвиження Чесного Хреста Господнього.
  • Преставлення Іоанна Златоуста.
  • Святкування ікон Божої Матері Чернокрестная, Лорецкая, Леснинская.
  • Пісний день.

Свято Воздвиження Хреста Господнього

Свято більш відоме під назвою «Воздвиження». Його відзначають щороку 27 вересня в пам'ять про отримання та воздвиження Хреста, на якому розіп'яли Ісуса. Знайшли Хрест під час правління імператора Костянтина Великого, а привезла Хрест в Константинополь його мати Олена. Хоча це була лише частина Дерева і цвяхи. На честь Воскресіння Христа Костянтин розпорядився побудувати храм, який включав у себе також Гроб Господній і Голгофу. Його будували приблизно 10 років і освятили 27 вересня 335 року, з того часу і вирішили святкувати Воздвиження.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Народні прикмети на 27 вересня

У народі це свято було пісним, тоді прощалися сім гріхів. Тому часто робили страви з капусти. Але важливих справ не починали, щоб не пішло все прахом. Не ходили в ліс, бо там Лісовик бродить, а ведмідь шукає барліг. Змії теж ховали під пнями, а якщо вона когось вжалить, то не зможе потім сховатися від морозу.

Іменини в цей день

Іван, Юлія

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.