В рамках міжнародних навчань Rapid Trident-2019 проходять тренування гірських піхотинців української армії. Військовослужбовці тренуються вибивати противника з окупованої території. Про це інформує Міноборони.

Бійці бригади ЗСУ навчаються швидко завдавати удар умовному противнику, який захопив частину української території і встиг закріпитися на ній. Українським армійцям на підготовку дається доба.

Міжнародні навчання Rapid Trident-2019

Керівництво військовими силами взяв на себе Герой України полковник Василь Зубанич. Командир бригади прийняв рішення щодо приховання пересувань підрозділів і розташування пунктів польового управління. Під час тренувань військові застосовували системи паролів та візуальних знаків для розпізнавання "свій-чужий".

Міжнародні навчання Rapid Trident-2019

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Протягом короткого періоду бригаді вдалось ретельно замаскувати основні вогневі позиції, продумати і вміло провести радіогру, щоб ввести противника в оману. Бійці ЗСУ, завдяки великому бойовому досвіду, змогли вдало використати свої переваги в бойовій злагодженості.

Міжнародні навчання Rapid Trident-2019

Міжнародні навчання Rapid Trident-2019

"Розвідка точно встановила, де є мінні поля, і в ніч перед настанням інженери гірничо-штурмової бригади зробили в них проходи й взяли їх під захист. Район зосередження і напрямок головного удару були ретельно замасковані. До самого останнього моменту навіть керівництво навчань не знало, з якої точки почне свій бойовий марш "Едельвейс" (гірничо-піхотна бригада) і це стало одним з вирішальних козирів гірських піхотинців. Декількома хвилями батальйони здійснили стрімкий марш і вдарили в слабкі місця противника. Після цього роти піхотинців провели зачистку території та взяли під контроль кордон ", - розповіли в Міноборони. Міноборони

Міжнародні навчання Rapid Trident-2019

Міжнародні навчання Rapid Trident-2019

Командування навчань, зарубіжні гості і партнери однозначно оцінили на відмінно чіткість та злагодженість армійців.

Нагадаємо, раніше в Україні оголосили осінній призив на строкову військову службу

Як повідомляв портал "Знай.ua", сталася пожежа на військовому складі бойовиків в окупованому Донецьку

Також "Знай.ua" писав, що секретар РНБО ознайомився зі станом справ на Донбасі