Фахівці фонду МВФ за підсумками візиту місії в Україні змогли вказати на проблемні місця в економіці і назвати чинники, які гальмують зростання економіки країни.

Відповідні висновки опублікували в звіті на сайті фонду.

"Зростання (економіки) стримується слабкою бізнес-середовищем з недоліками в правовій базі, повсюдною корупцією і значною частиною економіки, де домінують неефективні державні підприємства або олігархи, що підриває конкуренцію і шкодить інвестиційному клімату", - йдеться в заяві керівника місії МВФ в Україні Рона ван Родена.

У МВФ відзначили, що темпи зростання до цих пір знаходяться на низькому рівні для того, щоб скоротити розрив між рівнями доходів в Україні та сусідніх країнах. Крім того, створення нових інститут для боротьби з корупцією не виправдало себе і не дало "відчутних результатів".

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Зростання продуктивності обмежують погані умови ведення бізнесу і низький рівень інвестицій. В результаті українські працівники шукають можливості працевлаштування за кордоном.

"Критично важливим є захист фінансової стабільності з одночасним посиленням фінансового посередництва та мінімізацією наслідків ліквідації банків для платників податків", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, чому Україна не отримає грошей найближчим часом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський розповів, навіщо Україні МВФ.

Також Знай. ua писав, що Дубинський розкрив справжню причину зриву переговорів з МВФ.