Накопичувальну систему пенсійних виплат поки неможливо реалізувати в Україні. В рамках її функціонування, кожен громадян має здійснювати щомісячні внески на власний рахунок, завдяки чому в майбутньому він отримає відразу дві пенсії.

Міністр соціальної політики Юлія Соколевська вважає, що про таку систему українці можуть поки тільки мріяти, передає "Інтерфакс-Україна".

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

За її словами, в Україні поки що відсутня відповідна інфраструктура, але новий уряд почав багато напрацювань, що стосуються питання пенсійних виплат. Соколевська завила, що очікування людей навряд-чи будуть виправдані.

"Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде засобів". Юлія Соколевская

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

пенсіонерки
пенсіонерки

Міністр зазначила, що для початку роботи накопичувальної системи повинен бути ретельно продуманий її дизайн. Поки неясно, хто платитиме внески, який відсоток вони будуть складати, як зробити правильні розрахунки, і, головне, на скільки це буде вигідно.

Соколевська вважає, що головний плюс накопичення - це заощадження грошей:

"Зазвичай це працює так, що кошти інвестуються, а значить, повинен бути ринок, куди можна інвестувати. На сьогодні в Україні такого ринку фактично немає."

Пенсіонери
Пенсіонери

Вона підкреслила, що перші кроки вже зроблено. Зараз необхідно час, щоб ввести накопичувальну систему.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада розгляне новий законопроект і дозволить декому з українців вийти на пенсію раніше

Як повідомляв портал "Знай.uа", пенсійна реформа 2019, таблиця виходу на пенсію і нові закони

Також "Знай.uа" писав, що оприлюднили бюджет на 2020 рік: як зміняться зарплати, пенсії і соцвиплати