У неділю, 29 вересня, католики відзначають одне з головних церковних свят - Михайлів день. У цей день віруючі шанують архангела Михайла.

У цей день віруючим людям обов'язково потрібно відвідати церковну службу або ж помолитися святому Михайлу вдома. Крім того, у цей день суворо забороняється працювати і займатися домашніми справами.

Віруючим людям варто зайнятися духовним збагаченням і спілкуванням з дорогими людьми. Доброю прикметою вважається приймати гостей і ходити в гості.

На Михайлів день часто задовільняли дворовика - у народі так називали молодшого брата домовика. Йому готували щедрі гостинці і відносили у хлів. Вважалося, що задобренный дворовик буде стежити, щоб з худобою було все в порядку і не дасть в образу тварин. Будинок від дворовика захищали, накресливши біля дверей смужку з дьогтю.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, місячний календар фінансів на жовтень.

Раніше Знай.ua повідомляв, привітання з Днем ангела Юлії.