Всесвітній день боротьби проти сказу

Ініціатором установи дня став Глобальний альянс по контролю сказу. Вперше відзначили день в 2007 році і це підтримали багато організацій охорони здоров'я. Всесвітній день боротьби зі сказом створили, щоб привернути увагу до швидкого поширення хвороби, розповісти про її наслідки. Саме в цей день у 1895 році помер мікробіолог, що створив вакцину проти сказу – Луї Пастер.

Також розповідають про легкості попередження цього захворювання у людей, якщо просто вести боротьбу зі збудником у тварин. В честь дня проводяться наукові конференції, благодійні заходи та симпозіуми.

День бабусі в Республіці Молдові

Цей день почали відзначати з 2007 року в останню вересневу суботу. День повинен допомогти зміцнити сімейні та національні цінності. Тому повсюдно проводять різноманітні культурні заходи. Але бабусі не просто сидять, слухають і дивляться концерти, вони ще й виступають, показуючи свої таланти: хтось співає, хтось танцює, хтось пече пироги.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

День народження Конфуція в Китаї

Днів Конфуція в Китаї два, але сьогодні відзначають саме його день народження. Він зробив величезний вплив на світогляд усього Китаю, тому його шанують вже більше 2,5 тисяч років. Свято влаштовується в храмі в місті Цюйфу – рідне місто Конфуція. Проводять різноманітні виставки і фестивалі, церемонію з давніми ритуалами, можна відвідати храм і гаї Конфуція.

Православні свята:

  • Попразднство Воздвиження Хреста Господнього.
  • Великомученика Микити Готфского.
  • Новоникитської ікони Божої Матері.

Микита Гусятник

В цей день відзначається пам'ять святого Микити Готфского, якого православна церква вшановує у лику великомучеників. Для наших предків це був день, коли забивали домашніх гусей, які за літо добре від'їлися. Дикі гуси як раз відлітали на зиму, а мисливці намагалися зловити їх як здобич. Звичайно і на столі головне блюдо – це запечений гусак. З грядок прибирали ріпу, а її дуже любили в різних стравах.

Народні прикмети на 28 вересня

Іменини в цей день

Андрій, Віссаріон, Герасим, Григорій, Дмитро, Євдокія, Іван, Ігнатій, Йосип, Леонід, Людмила, Макар, Максим, Марія, Микита, Микола, Петро, Порфирій, Семен, Степан, Федот, Яків

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.