Із жовтня 2019 року в Україні відбудуться великі зміни в грошовому обігу.

Цю інформацію повідомляє портал 112.ua.

Монети номіналом 1,2 і 5 копійок зникнуть з обігу вже з початку жовтня, незабаром те ж саме відбудеться і з монетою в 25 копійок.

Ще одне нововведення очікує українців - 25 жовтня 2019 року в банках з'явиться купюра на 1000 гривень з Володимиром Вернадським.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Що українцям робити з монетами?

Банки дають громадянам три роки для того, щоб "позбутися" від монет.

До 1 жовтня 2019 року:

З грошового обороту зникнуть 1, 2 і 5 копійок. Намагайтеся витратити монетні "запаси" в магазинах, щоб швидше звільнити гаманець.

18 жовтня 2019 року:

Національний банк України відправить на утилізацію всі монети, які передадуть магазини, громадські установи та інші підприємства.

До 30 вересня 2020 року:

Якщо ви не встигли поміняти монети, це можна зробити в національних банках: Ощадбанк, ПриватБанк та Райфайзенбанк Аваль.

З 1 жовтня 2022 року:

Копійки номіналом в 1, 2 і 5 можна лише колекціонувати. Обміну в банках вони не підлягають.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети. При цьому 5 гривень замінять вже в цьому році, в 2020 році настане черга 10 гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, юрист Семен Ханін відкрив українцям очі на те, що накоїла Гонтарєва: "Народ не забуде ніколи".

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні для українців готують відразу два грошових нововведення.