Одну з найбільших партій старовинних монет виявили вчора (27 січня) на кордоні з Польщею українські правоохоронці в поїзді "Київ - Перемишль". Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає УНН.

Згідно інформації наданої працівниками ВБКОЗ СБУ в Рівненській області, вантаж виявили в потязі Інтерсіті "Київ - Перемишль". Під час загального огляду співробітниками служби безпеки України, прикордонників Львівського загону і митників старовинні монети знайшли у громадянина України 1962 року народження.

375 знайдених монет - вилучили. Серед них були, зокрема, датовані початком XVIII століття, Сигізмунда I, Єлизавети II, Катерини ІІ, Олександра II, античні й польські монети, монети часів СРСР та інші.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Знахідку відправлено на експертизу для встановлення культурної та історичної цінності.

Нагадаємо, Гексагон не Пентагон: НБУ випустив шестикутні монети.

14 листопада Національний банк України ввів в обіг чотири пам'ятні монети неправильної форми.

НБУ представив колекційні монети шестикутної форми, випуск яких приурочений до 100-річчя Національної академії наук. Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на прес-службу регулятора.

Монети "Ера світу", "Ера змін", "Ера технологій" і " «Людина, час, простір" випущені номіналом в 5 грн і присвячені науці. Кожна монета має свій унікальний сюжет.

Пам'ятні монети мають форму гексагона (шестикутника) і виготовлені зі срібла 999 проби. Монети прикрашені тамподруком (кольоровий друк) і локальною позолотою - на кожній монеті вміст золота не менший за 0,0001 г. Маса дорогоцінного металу в кожній монеті становить 15,55 м.

Як повідомляв "Знай.uа", монета злодія: як промишляли шахраї в часи Катерини ІІ.

Археологи знайшли злодійську монету XVIII століття. Як зазначається, цей інструмент кишенькових злодіїв зробили з мідної пятикопієчної монети, яку карбували між 1763 і 1796 роками. Про це повідомили в прес-релізі "Мосгорнаследия".

Дослідники припускають, що нею користувалися, не тільки щоб непомітно розрізати сумки і кишені, але і при самообороні. Монета була гостра, як лезо бритви.

Також "Знай.uа" писав, що ліквідація дрібних монет: українцям порадили, куди їх дівати.

Ще навесні НБУ оголосив про припинення та поступове виведення монет номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок.