Представники команди президента Володимира Зеленського стверджують, що в Україні буде зниження комунальних тарифів. Варто зазначити, що ціна на газ вже стала меншою. Однак українців може чекати подорожчання комунальних послуг з 1 грудня 2019 року.

Про це розповів експерт з енергетичних питань Валентин Землянський для телеканалу zik.

Експерт зауважив, що "Нафтогаз" планує різко підвищити ціну на газ для населення перед початком інтенсивного опалювального сезону. За один куб газу доведеться платити по 9,7 грн. Це означає, що газ коштувати майже вдвічі дешевше, ніж зараз. Загалом, українці палатимуть за комуналку майже на 2 тисячі більше.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

"Нафтогаз" планує ближче до зими повернути ціни (на газ - ред.) до верхньої межі постанови Кабінету міністрів. Тобто, 9 700 грн за тисячу кубічних метрів", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Землянський також зазначив, що Кабмін встановив граничний розмір плати за комунальні послуги в багатоповерхівках. Уряд схвалив проект постанови "Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування в розрахунку на одного абонента для комунальних послуг споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами". Так, документом передбачається визначити граничний розмір плати за абонентське обслуговування, який може нараховуватися виконавцем споживачеві відповідної комунальної послуги, яка надається в багатоповерхівці за індивідуальним договором.

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії на 12-13%: у Зеленського встановили остаточний термін, коли чекати виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського наполеонівські плани на пенсіонерів: на українців чекає підвищення.