В жовтні прогнозують подорожання деяких продуктів харчування, вартості комунальних послуг та палива. Експерти передбачають не лише зростання цін, але й можливий дефіцит.

Фахівці передбачають виникнення дефіциту на паливо. Ціна на нафту в усьому світі різко піднялася після недавніх терактів у Саудівській Аравії.

І хоча пізніше вартість його почала знижуватися, експерти попереджають про зростання цін. Причиною називають зміни транспортних потоків імпорту нафтопродуктів. "Укрзалізниця" не впоралася з обсягами поставок з Білорусі, які різко виросли. В результаті на ринку почав виникати дефіцит та збільшення вартості.

Експерти попередили українців про зміну цін у жовтні

Експерти попереджають про погіршення поставок з Гомеля, котрі разом із зупинкою Мозирського нафтопереробного заводу на ремонт з 15 вересня та Новополоцького заводу в жовтні викличуть Всі ці дефіцит палива і зростання його ціни на 1-1,5 грн за літр.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В жовтні відбудеться помітне зростання тарифів, оскільки з жовтня "Нафтогаз" починає підвищувати вартість продажу палива. Наразі тарифи піднялися лише для промислових споживачів, але з досвіду відомо, що одразу за ними йде зростання тарифів і для населення.

Повідомляється, що з 1 жовтня промисловим споживачам будуть відпускати газ за ціною від 4,9 до 5,45 тисячі гривень за тисячу кубів. Таким чином, очікуване підвищення складе від 4,9 до 5,6%.

Експерти попередили українців про зміну цін у жовтні

У жовтні очікується суттєве здорожчання картоплі. Кілограм продається дорожче 10 грн, і навіть подекуди доходить до 20 грн за кілограм. Очікується, що ціни на картоплю можуть потягнути вгору ціни й на інші продукти харчування. Причина – звичка запасатися овочами на зиму.

Єдине, що може подешевшати – це яблука. Вже в найближчі дні очікують зниження ціни на цей фрукт. На ринок надійдуть середні та пізні сорти, і ціни повинні впасти. На ринку можна придбати місцеві яблука по 10-15 грн, а в супермаркетах від 6,90 до 34-35 грн за кілограм.

За останній місяць ціни в столичних супермаркетах знизилися більш ніж на 2%. Замітно подешевшали молочні продукти, яйця і цукор і трохи знизилися на овочі борщового набору. На третину впала ціна в порівнянні з ціною, яка була чотири тижні назад, огірки та помідори.

Нагадаємо, раніше українцям дали добу на витрату дрібних грошей

Як повідомляв портал "Знай.ua", готується земельна реформа в Україні, в чому особливості

Також "Знай.ua" писав, що з 1 жовтня пільги по оплаті житлово-комунальних послуг будуть виплачуватися у грошовій формі