Популярний сайт безкоштовних оголошень OLX, який також займається публікацією оголошень з вакансіями на роботу, опублікував сумну статистику у своєму блозі. Так, понад 12% українців хочуть покинути батьківщину назавжди і виїхати закордон, а 38% громадян, які вирушили на заробітки вперше, збираються покинути Україну на кілька місяців "вахти".

Виявилося, що збирається виїжджати не тільки молодь, але наівть ті, кому вже перевалило за 65. Кожен третій респондент хоче спробувати виїхати закордон на пару місяців, а цілих 36% опитаних пенсіонерів мріють покинути Україну назавжди.

Статистика за статевою ознакою не надто різниться: чоловіків, які поїдуть назавжди в іншу країну, на 3% більше, ніж жінок. А серед людей, які їдуть на "вахту" на 5% більше жінок, ніж чоловіків.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Респонденти виділили критерії, за якими вони обирають країну, в яку поїдуть працювати:

  • високий рівень доходу, комфортні умови праці;
  • високий рівень економіки;
  • розвинена медицина.

Про ризики, пов'язані з роботою за кордоном, думають загалом молоді респонденти. 60% опитаних у віці від 25 до 34 років бояться, що їм можуть не заплатити за роботу, 49% - від 45 до 54 років.

Мешканці місто беспокоются і про те, в яких умовах їм доведеться жити в чужій країні. Це питання турбує 36% опитаних з обласних центрів, 30% - з СМТ, 21% - з сіл.

Зарплату люди в основному очікують в розмірі $1000 - такий оклад влаштує 27% опитаних, 19% потрібно більше $1200, а практично кожен п'ятий буде задоволений зарплатою, яка не складе навіть $1000.

Нагадаємо, раніше заробітчани витрусять останні гроші на поїздки в Європу: кого торкнеться новий закон.

Також Знай.uа писав, що заробітчан чекають сім кіл пекла в Європі: хто вирішив нажитися на страждання українців.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, куди масово їдуть українські заробітчани, забираючи з собою все.