Українці часто їздять за кордон на заробітки. Найпопулярнішими напрямками залишаються Польща, Чехія та Німеччина. Однак деякі хочуть залишитися у країнах, куди їздять на заробітки, назавжди. Так, у Польщі хоче залишитися кожен третій заробітчанин з України.

Про це свідчать результати другого дослідження "Українці на польському ринку праці: досвід, виклики та перспективи. Звіт EWL".

Дослідження провели EWL. S. A, Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL" і Студіями Східної Європи Варшавського університету. Кількість працівників з України, які бажають переїхати до Польщі, збільшилася на третину у порівнянні з минулим роком. Понад 40% із заробітчан мають вищу й неповну вищу освіту.

заробітчани
заробітчани

Найбільш приваблює українців залишитися у Польщі високий рівень життя, хороший заробіток та кращі перспективи для дітей. Понад три чверті респондентів, які обмірковують переїзд, вважають, що надання їм дозволу на проживання в Польщі вплине на їх рішення про переїзд.

Окрім цього, майже дві третини громадян України, які працюють у Польщі та обмірковують можливість залишитися, планують також перевезти в країну свої сім'ї. Або ж молоді пари хочуть переїхати до Польщі і вже там заводити дітей.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українських заробітчан зареєструють
Українських заробітчан зареєструють

При цьому майже 28% респондентів визнали, що стикалися з негативними ситуаціями при оплаті праці і пропозицій роботи, коли реальні умови працевлаштування відрізнялися від заявлених.

Найчастіше громадяни України приїжджають на заробітки в Польщу на підставі робочої візи - 60%. Однак, у порівнянні з минулорічним дослідженням, більш ніж на 5% збільшилася частка українських працівників, які перебували у Польщі на підставі безвізового режиму між Україною та ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки грошей висилають додому українські заробітчани та у що інвестують.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на українських заробітчан влаштували облаву у Польщі.

Також "Знай.ua" писав, що угорський дипломат зробив недопустиму заяву щодо російської агресії в Україні.