Незабаром українці отримають внутрішні паспорти нового зразка. В контексті переходу до "державі в смартфоні" в команді президента було прийнято рішення про запуск ID-документа з цифровим підписом, який стане єдиним ідентифікаційним документом. Розробить і впровадить його компанія IІG.

Свою продукцію та послуги компанія поставляє в десятки країн на різних континентах. Група IІG першою в світі розробила і виготовила таке українське електронне водійське посвідчення, що незалежна західна сертифікована лабораторія FIME змушена була спеціально для цього продукту розробляти методики випробувань – у них були застарілі.

оформлення паспорта
оформлення паспорта

"Ми виробляємо весь цикл робіт по виготовленню документа, від програмування чіпа, приварки антени, виготовлення InLei до упаковки в пластиковий документ, персоналізації документа, розробки оптичних захисних засобів для цього документа", – каже генеральний директор IІG Андрій Первушин.

Він переконаний, що якщо держава дійсно зацікавлена у розвитку якісного електронного сервісу, воно повинно забезпечити своїх громадян ID-картою і чітко визначити її як єдиний ключ до доступу до послуг держорганів та спілкування з державою.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

паспортний стіл
паспортний стіл

"Ми готові підтвердити, що після прийняття рішення перший документ буде готовий через один місяць", – коментує Андрій Первушин терміни старту проекту.

Відповідно, вже до кінця року українці зможуть отримати паспорти нового зразка, з поліпшеним чіпом захисту, цифровий підписом, доступом до додатків.

"Україна фактично готова до впровадження електронного держави. На цьому шляху залишилося одна перешкода – це базова (первинна) ідентифікація, починаючи з народження дитини, – справедливо зазначає Первушин. – І поки в Україні не буде високого рівня поширення цього механізму серед населення, не можна говорити про масове впровадження "електронного держави". Яким чином це зробити? Немає іншого виходу, крім як видати його людям разом з ідентифікаційним документом – паспортом або паспортом у формі ID-картки".

А далі high level. Картка з електронним підписом дає можливість отримати мобайл-ID – те, про що говорить президент Володимир Зеленський – "держава в смартфоні".

Головне для держави – не зупинятися на шляху до цифрового майбутнього.

Нагадаємо, у львівській поліклініці з'являться "золоті" двері: журналісти розкрили схему бізнесменів з чужими паспортами.

Як повідомляв портал Знай.ua, служба судової охорони почала озброюватися

Також Знай.ua писав про те, що “Погано вийшла”: у Харкові зняли з потяга пасажирку з зіпсованим паспортом.