Перед початком опалювального сезону українці можуть оформити субсидії за спрощеною схемою, яка почала діяти вже з 1 жовтня.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України №807, пише видання "Хвиля".

Від сьогодні подати документи можна буде кількома способами: особисто, поштою або в електронному кабінеті.

При цьому, безробітним пенсіонерам субсидії нараховуватимуть автоматично, а також "пробачать" окремі борги.

Крім того, максимуму розширять програму монетизації субсидій, яку "обкатали" весною під час передвиборчої кампанії. Але потрібно пам'ятати, що отримувати живі гроші зможуть лише ті, у кого борги по комуналці не перевищують 340 гривень.

Як оформити субсидію онлайн

На сайті Мінсоцполітики створено можливість подачі документів в електронному вигляді. Для цього потрібно отримати електронний ключ. На сайті перераховано близько 20 акредитованих центрів, зокрема, спеціальний центр ДФС, центри ряду банків - Приватбанку, Ощадбанку, Укрсиббанку та ін.

Отримати цифровий ключ можна, наприклад, через додаток Приватбанку "Приват 24", вибравши в меню рядок "Електронний цифровий підпис" та скачавши відповідний сертифікат. Однак, для цього потрібно ще скачати спеціальні плагіни для Google Chrome Windows (посилання теж вказані).

У деяких центрах отримання електронного ключа може бути платним -від 100 гривень на рік.

Отримавши ключ, потрібно зайти в систему, заповнити стандартні бланки заяви і декларації та подати документи на попередній розгляд.

У разі, якщо виникнуть питання щодо документів, відповісти на них можна теж в онлайн-режимі.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Крім того, можна зайти в цю ж систему і подати документи через Bank ID (Від Приватбанку або НБУ, процес оформлення схожий на отримання електронного ключа).

Звичайно, що така спрощена схема підійде далеко не всім громадянам.

Та є ще простіший спосіб - вислати документи електронною поштою. Обравши такий спосіб, потрібно спочатку відправити мейлом попередньо роздруковані, заповнені і відскановані копії - на попередній розгляд, а потім все одно віднести паперові варіанти документів.

Нагадаємо, з 1 жовтня, в України вводиться монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Виплачувати пільги на комуналку будуть двома способами: готівкою і безготівковими.

У безготівковій формі субсидії нараховуватимуть всім пільговикам автоматично, без особистого звернення.

У готівковій формі субсидії призначать на підставі заяв, поданих пільговиками в "Прозорий офіс" міста.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Гончарука приготували українцям нові субсидії, цифри радують: хто отримає допомогу.

Також Знай.ua писав, як забезпечити собі нормальну старість, не сподіваючись на державу.