Міжнародний день соціального педагога

Це досить молоде свято, яке відзначають щороку 2 жовтня. У 2009 році в Копенгагені відбулася Міжнародна конференція соціальних педагогів, в якій взяли участь 44 країни. Саме на ній прийняли це свято. Тому сьогодні в різних країнах проводять тематичні заходи: конференції, семінари, форуми. На них обговорюють важливі теми, наприклад, підвищення ролі сім'ї в розвитку соціуму, проблеми виховання молоді, інформатизація суспільства.

Міжнародний день ненасильства

Генасамблея ООН встановила цей день в червні 2007 року. З тих пір багато країн відзначають його 2 жовтня. Дату вибрали, тому що в цей же день в 1869 році народився Махатма Ганді, основоположник стратегії ненасильства. Так що цей день просто ще один привід, щоб пропагувати ненасильство, проводити просвітницьку і громадську роз'яснювальну роботу. Адже світ повинен жити в терпимості, розуміння та ненасиллі.

Ганді Джаянті — день народження Махатми Ганді

Як вже говорилося вище, сьогодні – день народження Махатми Ганді. В Індії це національне свято, так як Ганді був керівником національно-визвольного руху в Індії, його навіть назвали Батьком нації. У країні це один з 3 офіційних національних свят, крім нього так само відзначають День незалежності і День Республіки. У день народження Ганді жителі Делі збираються разом з релігійними лідерами. Всі покладають гірлянди квітів, хори співають гімни, а священнослужителі читають уривки з Корану, Нового завіту і « Бхагавадгіти».

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Православні свята:

  • Благовірних князів Феодора Смоленського і чад його Давида та Константина, Ярославських чудотворців.
  • Мучеників Трохима, Саватія і Доримедонта.
  • Пісний день.

Трохим і Зосима

Сьогодні – день пам'яті мучеників Зосими Пустельника і Трохима. На Русі відзначали Бджолину девятину. Це було час, щоб підготувати бджіл до зими. А вранці їли обов'язково мед з теплою водою. Також влаштовували Трофимові вечірки. На них хлопці вибирали наречених, а дівчата придивлялись до них. Є повір'я, що якщо сьогодні пильно подивитися в очі хлопцеві, то він точно відповість на почуття.

Народні прикмети на 2 жовтня

Іменини в цей день

Олексій, Гаврило, Георгій, Давид, Зосима, Ігор, Костянтин, Макар, Марія, Микола, Трохим, Федір

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.