Уряд України розраховує зменшити на 20% середній термін госпіталізації пацієнтів і на 10% знизити кількість випадків відсутності можливості працювати в результаті хвороби. Про це йдеться в затвердженій програмі уряду на п'ять років, переданої у Верховну Раду.

Міністри впевнені, що кожен українець повинен мати доступ до гарантованого пакету медпослуг. Для цього необхідно підписати договори з установами та державою за принципом "гроші йдуть за пацієнтом". Це дозволить економити на лікуванні до 15%.

Крім того, уряд планує зменшити кількість інфекційних захворювань на 20%, знизити кількість випадків серцево-судинних захворювань у пацієнтів працездатного віку - 10%, знизити на 10% кількість випадків, коли з-за хвороби у людини знижується працездатність, підвищити тривалість життя на 5%.

лікарня
лікарня

За попередньою оцінкою, такі нововведення дозволять економити не менше 15% на лікування. А у моз обіцяють створити умови для лікування пацієнтів з визнаними світовими стандартами та вдосконалити систему контролю якості послуг.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

діти, лікарня
діти, лікарня

Для медпрацівників створять гідні умови. Уряд планує ввести лікарське самоврядування та вдосконалювати правила доступу до професії. Крім того планується запровадити обов'язкове страхування відповідальності лікарів у разі нанесення шкоди пацієнтові.

Програма "Доступні ліки" розширить список безкоштовних коштів для пацієнтів.

Нагадаємо, поки українці скаржаться на медицину, іноземці линуть до нас.

Як повідомляв портал Знай.uа, нова глава МОЗ Скалецька розповіла, буде наслідувати Супрун.

Портал Знай.uа писав, які зміни у медичній реформі чекають українців уже найближчим часом.