Гендиректор Інституту серця Борис Тодуров попросив нардепів врахувати в держбюджеті-2020 підвищення зарплат для медпрацівників і витрат на медицину в Україні. Таку заяву він зробив у прямому ефірі телеканалу Zik.

Знаменитий хірург нагадав, що за життя українців несуть відповідальність не тільки медики, але і держава.

"Ось уже 32 роки я звик відповідати за життя кожної людини, що потрапляє на мій операційний стіл або в клініку, яку я очолюю. Є таке уявлення, що лікарі відповідають за життя пацієнтів. Я хотів би нагадати народним депутатам, що поряд з нами, вони несуть таку ж відповідальність за життя кожного, хто сьогодні знаходиться в лікарні, у пологовому будинку, в реанімації, на "швидкій допомозі" або просто хворіє", – зазначив Тодуров.

Борис Тодуров

Голова Інституту серця додав, що Україна може назавжди втратити медицину, якщо Кабмін не обговорить підвищення зарплат для лікарів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Хочу нагадати, що за 3,5 тисячі гривень не будуть працювати операційні сестри цілодобово, як вони сьогодні працюють. Ентузіазм медиків закінчується. Покоління тих радянських медиків, які працювали за ідею і служили своїй батьківщині, теж закінчується. І якщо найближчим часом, вже в цьому бюджеті не будуть закладені нормальні зарплати і нормальні витрати для медицини, то ми будемо втрачати не тільки пацієнтів, але й втратимо медицину взагалі, як таку", - пояснив Тодуров.

Крім того, медик попросив уряд провести засідання Кабміну або бюджетного комітету в Кролівці в районній лікарні.

"Або хай прийдуть до нас у реанімацію, і ми їм покажемо, що таке відповідальність за життя людини", – запропонував він.

Нагадаємо, поки українці скаржаться на медицину, іноземці мчать до нас.

Як повідомляв портал Знай.uа, нова глава МОЗ Скалецька розповіла, чи буде наслідувати Супрун.

Також портал Знай.uа писав, які зміни у медичній реформі чекають на українців уже найближчим часом.