За роки анексії до російської армії призвали 18 900 жителів Криму, пише Радіо Свобода посилаючись на слова члена Кримської правозахисної групи Олександра Сєдова.

Сєдов зазначає, що цієї осені стартує вже восьма хвиля призову до окупаційної армії. Поки точна кількість призовників невідома, але цифра коливається в межах трьох з половиною тисяч людей, яких планують відправити на службу до російських збройних сил.

Українська влада вимагає від Москви припинити призов до армії жителів окупованого Криму, а прокуратура Автономної Республіки Крим просить кримчан звертатися телефоном або електронною поштою в разі отримання повісток для проходження служби в російській армії.

Російські судна в акваторії біля Криму
Російські судна в акваторії біля Криму

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Проте окупаційна влада не зважає на ці заклики і відкриває кримінальні справи проти жителів півострова, які не хочуть служити в російській армії.

Варто нагадати, що раніше Сполучені Штати Америки висловили стурбованість тим, що Росія відкриває кримінальні справи проти кримчан, які не хочуть служити в її армії.

Нагадаємо, військовий 93-ї бригади спалив російський паспорт, таким чином показав що потрібно зробити жителям окупованих територій.

Як уже писав Знай.ua, вирваний з путінських катівень моряк розповів, як гнив в "Лефортово".
Портал Знай.ua повідомляв, що в кулуарах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи український режисер Олег Сенцов зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.