Православною церквою у цей день вшановується святий мученик Євстафій. Інші назви свята: «Євстафій», «Астаф'єв день», «Астаф 'єві вітри», «Вітряк», «Мельник». День був знаменитий своїми вітрами, по напрямку яких судили про майбутню погоду.

З самого ранку у цей день прибирали льон, щоб потім зробити з нього ліки і тканину для одягу, рушників і постілі. Потрібно сьогодні зібрати і яблука. Але постарайтеся зробити це так, щоб не зашкодити дереву. Якщо сьогодні цього не зробити, то в наступному році врожаю можна не чекати. Урожай просушіть від роси і покладіть під навіс. Не витирайте, тому що порушите восковий наліт, і яблука швидко зіпсуються.

Ще сьогодні пора сіяти щавель, якщо посіяти його пізніше, то врожаю не буде. Також потрібно починати солити і квасити капусту. Найкраще підійде білокачанна. Якщо зробите це сьогодні, то вона буде довго зберігатися і залишиться хрусткою.

Краще всього день підійде, щоб вилікувати зовнішні травми: різні синці, садна, порізи. Раніше це обов'язково робив знахар у лляному одязі. А ось поради постарайтеся нічиї не слухати, вони виявляться невірними. Прислухайтеся до своєї інтуїції. Ще сьогодні сушать стебла льону, які потім дають людині в дорогу, щоб удача була весь час з нею.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Народні прикмети на 3 жовтня

Уникайте карооких людей, якщо у вас очі світлі. Вони можуть випадково вам наврочити, навіть не знаючи про це і не бажаючи. Є повір'я, що потрібно побити себе лляним стеблом, щоб пристріт пішов.

Можна також сьогодні проводити різні грошові ритуали, наприклад, щоб вам повернули борг. Якщо боржник не хоче повертати гроші, візьміть монету і закопайте в лісі під ялинкою чи сосною зі словами: «Прийми, деревце, від мене невелику монету, а на раба Божого направ вушну біль. Щоб у вусі дзижчало, про борг нагадувало. Поки ти мої грошенята охороняєш, в його голову думки нагоняєшь. Нехай він поверне мені борг, пройшов вже обговорений термін. Амінь». Потім покажіться боржнику і нагадайте про себе. Не можна злитися на людину, інакше ритуал не спрацює. Коли повернуть борг, викопайте монетку

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.