Православною церквою у цей день вшановується святий мученик Євстафій. Інші назви свята: «Євстафій», «Астаф'єв день», «Астаф 'єві вітри», «Вітряк», «Мельник». День був знаменитий своїми вітрами, по напрямку яких судили про майбутню погоду.

Євстафій Плакида був воєначальником, але дуже милосердним і намагався допомагати нужденним. Коли з'явився розп'ятий Христос, і голос, який обіцяв не залишати в труднощах, Євстафій разом з сім'єю прийняв хрещення. Він багато потім втратив, навіть дружину і синів, але всі випробування переніс мужньо. Тому возз'єднався з рідними. Однак, коли всі вони повернулися у Рим, то відмовилися принести жертву богам. За це всю сім'ю було страчено.

Чого не можна робити 3 жовтня

Сьогодні не можна дивитися в очі карооким людям, бо вони можуть випадково вам наврочити. Коли будете збирати яблука, не нашкодьте дереву. Чужих порад не слухайте, вони невірні, просто прислухайтеся до своєї інтуїції. Це день обману та ілюзій, краще обмежити навіть любовні контакти. Не з'ясовуйте стосунки і не починайте сварки. Також небажано дарувати і приймати подарунки.

Народні прикмети на 3 жовтня

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Не всі негоди на Астафія – прогляне і ясний день.
  • Вітер південний – до теплої погоди, східний – до сонячних днів, північний – до морозів, західний – до рясних опадів.
  • Якщо виросли шишки на верхніх гілках ялини, значить морози прийдуть в кінці зими, якщо ж їх багато внизу, то холоди нагрянуть вже в цьому році.
  • Якщо тепло і літає павутина, снігу довго не буде.
  • Народженим 3 жовтня належить в житті багато випробувань. Носити їм слід нефрит.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.