В Україні зовсім скоро може початися виробництво eco-friendly папери з опалого листя. Цю інноваційну технологію запропонував український школяр, а нині студент КНУ ім. Т. Шевченко Валентин Фречка.

Він повідомив, що технологія виготовлення паперу з опалого листя RE-leaf успішно пройшла випробування на спеціалізованому обладнанні і готова до роботи в "масштабних умовах".

"Ми підтвердили ефективність використання листя як замінник деревини. Ми виготовили папір на спеціалізованому обладнанні, яке показало, що папір дійсно якісна", - розповідає він.

Дослідник стверджує, що зараз потрібно вдосконалити деякі деталі, але в цілому вже скоро можна буде говорити про першу в світі лінії переробки опалого листя на паперову продукцію.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, в Єгипті знайшли кладовище, старіше фараонів і піраміди.

Як повідомляв Знай. ua, вчені розповіли про найбільш потужних щелепах в історії

Також Знай. ua писав, що вчені розкопали сенсацію на Мамай-горі під Запоріжжям.