Українські чиновники планують повернути схему восьмирічної давності, яка передбачає введення ВТК для приватних легкових автомобілів.

Цю інформацію повідомляє інформаційне видання Автотема.

Як відомо, зараз технічний огляд є обов'язковим лише для комерційного транспорту. Якщо скасоване правило все-таки повернуть, українським водіям доведеться готувати кругленьку суму.

Техогляд в Україні

Чи є підстави для прийняття змін?

Сьогодні власники автобусів і вантажних автомобілів платять за техогляд 1500 гривень, легковим авто ВТК обійдеться в 1000 гривень.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

В Україні налічується близько 1 мільйона одиниць комерційної техніки, це означає, що держава отримує більше 1 мільярда з кишень автомобілістів.

Приватного та комерційного транспорту в сумі на території України приблизно 6,5 мільйонів одиниць - значить, з техогляду держава отримає 6,5 мільярдів гривень.

Техогляд в Україні 2019
Техогляд в Україні 2019

У скільки техогляд обійдеться водіям

Нормальний ресурс каталізаторів і сажових фільтрів для приватних автомобілів становить приблизно 200 тис. км. пробігу, при використанні українського палива показник ще менше. Деталі коштують великих грошей, тому в Україні їх просто видаляють. Таких авто на території країни мільйони, природно, техогляд вони не пройдуть.

Для відшкодування відсутніх деталей і приведення машини в відповідність стандартам ТЕ, водіям доведеться викласти від $3 000.

За інформацією Знай.uа, озвірілий дніпрянин повторив "подвиг" Зайцевої в метро.

На сайті Знай.uа писали, що через надзвичайно велику кількість ДТП, у Вінниці буде додатково встановлено 80 камер відеоспостереження.

Крім того, Знай.uа писав про те, що в Україні повертається обов'язковий техогляд авто.