Відтепер українці зможуть дізнатися свій страховий стаж для майбутньої пенсії в режимі онлайн. Для цього достатньо зайти на сайт електронних послуг Пенсійного фонду України та знайти розділ "Дані з реєстру застрахованих осіб", повідомляє "Хвиля".

Як відзначається, за допомогою порталу українцям легше буде шукати необхідну інформацію. Ось, що можна дізнатися у реєстрі застрахованих осіб ПФУ:

  • анкетні дані (ПІБ, дата народження, стать, місце народження);
  • адресні дані (адреса реєстрації та адреса фактичного місця проживання);
  • дані паспорта (серія, номер, дата видачі; ким виданий);
  • дані страхового свідоцтва (номер, дата видачі; ким виданий);
  • дані електронного пенсійного посвідчення (номер, дата видачі; ким виданий);
  • дані про перетин кордону зони АТО для переселенців (напрямок перетину кордону зони АТО і дата перетину кордону зони АТО);

Окрім цього, можна й отримати дані про зарплатню - інформація надається за роками в розрізі страхувальників. За кожен рік додатково визначається загальна сума заробітної плати і загальна сума заробітної плати, яка враховується для обчислення пенсії.

Також можна дізнатися і дані про страховий стаж особи - дані надаються про кількість днів роботи, за які страхувальником були сплачені за особу страхові внески.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зауважимо, що на порталі можна отримати інформацію про свій пенсійний стаж. Ось, що потрібно для цього зробити:

На порталі portal.pfu.gov.ua, вибрати "Дані з реєстру застрахованих осіб" і внизу натиснути "Вхід".

Вибрати фізична або юридична особа, тип електронного цифрового підпису завантажити файл з підписом і ввести пароль.

Після цього з'явиться доступ до перегляду всіх юридичних осіб, які вносилися на даного користувача - відрахування в пенсійний фонд за всі роки з початку офіційного працевлаштування.

Нагадаємо, українцям підвищать пенсії на 12-13%: у Зеленського встановили остаточний термін, коли чекати виплат.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії, пенсії та стипендії українців чекає масштабна перевірка: кому доведеться попрощатися із виплатами.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського наполеонівські плани на пенсіонерів: на українців чекає підвищення.