Стан сіамських близнюків, які народилися у Чернівцях, залишається тяжким. Як відомо, дівчата мають дві голови, але лише одне тіло на двох. Народження сіамських близнюків зафіксували в ніч на 28 вересня 2019 року.

Це сталося у пологовому будинку №2. Відомо, що у породіллі - це була перша вагітність. Головний лікар медичного закладу Альберт Куріцин зауважив, що сіамські близнюки були діагностовані внутрішньоутробно, але жінка відмовилася перервати вагітність.

Українка, яка народила сіамських близнюків, спочатку планувала лягти в одну з лікарень Києва, однак передчасні перейми змінили плани. Дівчатка народилися на 33-му тижні.

Новонароджені поки знаходяться в пологовому будинку, але їх вже готуються перевезти в дитячу клініку. Це унікальний випадок не лише для України, а й для всього світу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Лікарня
Лікарня

Сіамські близнюки - двійня, що має зрощення частини тіла одного близнюка з частинами тіла іншого. За теорією, таке трапляється через те, що зигота однояйцевих близнюків не зуміла повністю розділитися внаслідок занадто пізнього розділення, або розпочала розділення надто рано, через невідомі причини зиготи склеїлися одна з одною.

Породілля почувається добре, медики намагаються стабілізувати стан новонароджених.

"У дітей множинні вади розвитку, які потребують інтенсивної терапії, тому вони знаходяться на стадії дообстеження та отримання відповідної допомоги. Ми радимося, консультуємося", - прокоментувала завідувачка відділенням інтенсивної терапії Чернівецького пологового будинку №2 Людмила Агафонова.

Нагадаємо, одне тіло на двох: у Чернівцях жінка народила сіамських близнюків.

Як повідомляв раніше Знай.uа, на Волині фура влетіла в переповнений людьми автобус: дикі кадри з місця трагедії.

Також Знай.uа писав про те, що в Києві спіймали тренера, який зґвалтував хлопчика на очах в іншого: він ховався 4 роки.