Інформація про те, що українська влада має намір перевіряти всіх, хто отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, отримала небувалий резонанс в суспільстві. Раніше субсидію могли оформити всі, але тепер уряд збирається залишити пільгу тільки тим, кому вона дійсно необхідна.

Ті, в кого дохід вище середнього, хто володіє житлом великої площі, новим авто або недавно купили щось, вартістю понад 50 тис. грн., втратять субсидії.

За словами експертів, під час опалювального сезону 2019/20 рр., приблизно півмільйона домогосподарств залишиться без субсидій.

Міністерство соціальної політики затребували з державного бюджету на 2020 рік 48 млрд грн., у 2019 році сума становила 55 млрд грн. Експерти вважають, що цей нюанс побічно підтверджує, що субсидії будуть скорочувати.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Олег Попенко, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони довкілля Громадської ради при КМДА, розповів, які лазівки знайшли громадяни, щоб залишити собі субсидію. Що важливо - всі способи є законними, як стверджує Попенко.

Українці користуються наступними схемами:

  • оформлюють нерухомість на кількох людей, щоб за тим, хто отримує субсидію, значилося менше квадратів житлової площі;
  • оформляють субсидію на себе і виписують з квартири інших її мешканців, в підсумку доводиться платити тільки за 1 людину;
  • подружжя розлучається - з тих же причин, цим вони скорочують кількість осіб, чиї доходи будуть впливати на суму субсидії;
  • покупки, сума яких перевищує 50 тис. гривень (автомобілі, житло, тощо) оформлюють на рідню, а користуються потім по довіреності.

Фахівці остерігають українців, що такі ігри з законом можуть погано закінчитися - якщо правоохоронці дізнаються, що ви, приміром, купили щось дороге, і при цьому вони зможуть підтвердити, що ви отримуєте високий дохід, то субсидії вас позбавлять.

Нагадаємо, раніше скасування субсидій та пенсій: у Зеленського попередили українців, перевірять всіх.

Також Знай.uа писав, що Зеленський зробив термінове заяву щодо скасування пільг: "У наступному році...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на старість доведеться збирати останнє, українцям приготували серйозні зміни: "Працюєш? Пенсії не буде!".