У Зеленського планують провести моніторинг та повну перевірку соціальних виплат українців. Зроблять це в три етапи, пише "Politekа".

Як відзначається, перевірятимуть тільки ту інформацію, яка необхідна для отримання пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії та інших виплат, що йдуть з державного бюджету.

Зауважимо, що моніторинг буде складатися з трьох етапів. Перший буде проводити орган, до якого ви звернетеся за матеріальної виплатою. До прикладу, управління соціального захисту. Вони приймуть заяву, візьмуть всі необхідні для виплати документи, а потім внесуть інформацію в єдину базу і тут же отримають дані з неї.

Другий етап триватиме до того часу, поки ви отримуєте гроші від держави. Наприклад, якщо зробили покупку на суму від 100 тис. грн, то ця інформація потрапить до реєстру і ви перестанете отримувати субсидію.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Третій етап – перевірка тих, хто вже не отримує гроші від держави. Наприклад, ви знайшли роботу і більше не потребуєте в виплати по безробіттю. Цей етап може тривати протягом трьох років після того, як гроші перестали виплачувати.

Нагадаємо, українцям допоможуть оплатити комуналку: пощастить не всім, що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа оформити субсидії стало простіше: як подати документи "у два кліка".

Також Знай.uа писав, що зміниться для українців у жовтні: субсидії, податки, скасування дрібних грошей та інше.