У перший тиждень жовтня гривня почала втрачати закріплені позиції по відношенню до долара. Багато фінансових аналітиків та експертів намагаються вгадати, що буде далі з курсом валют на українському ринку, які коливання чекають гривню, і чи буде знову зміцнення гривневого курсу, на яке так сподіваються.

Єгор Комов, фінансовий аналітик, розповів свою точку зору про те, як поводитиметься долар в Україні протягом жовтня. За словами Комова, в середині місяця гривня може повернути втрачені позиції і знову закріпити курс 24,5 гривень/долар, передає портал Politeka.

Однак, ймовірність негативного сценарію все ще залишається. Комов зазначив, що якщо укріплення не трапиться, гривня почне повільну девальвацію. На погляд Комова, тиждень з 7 по 13 жовтня стане останньою можливістю в 2019 році, коли у гривні є шанс закріпитися на ринку.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У іншому випадку, як каже Комов, вже на початку опалювального сезону гривню буде чекати девальвація: "Якщо ми не отримаємо такого зростання гривні, думаю, можна вже сміливо розраховувати на плавну девальвацію з початком опалювального сезону. Хоча, звичайно ж, коливання в обидва боки нікуди не дінеться, але до таких низьких позначок для долара вже не дійдемо".

Нагадаємо, раніше курс валют на 7 жовтня: гривня піднялася на п'єдестал.

Також Знай.uа писав, чому гривня міцнішає, а продукти дорожчають? Економісти розклали все по поличках.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про тарифи на комуналку в 2020 році: міністр фінансів Маркарова "винесла вирок" нових платіжках.