Православною церквою у цей день вшановується святий Сергій, ігумен Радонезький. Інші назви свята: «День Сергія Радонезького», «Курник», «Капустки». В цей день толокою рубали капусту для закваски, забивали на продаж курей, готувалися до весільного сезону.

У 14 столітті на Русі гуляли татари, а князі були зайняті усобицею. Сергій тоді був настоятелем монастиря і привернув до себе людей, показавши свою дивну життя зі смиренням. Він став духовним наставником народу, піднімав і зміцнював їх моральні сили. Ченцям і навіть тим, хто вів далеко не праведне життя, Сергій показав приклад своїм життям. Багато знаходили у нього слова підтримки і розради в цей важкий час.

Чого не можна робити 8 жовтня

Якщо у вас сьогодні розбилося дзеркало, значить скоро дівчина вийде заміж. Але не можна залишати осколки вдома, закопайте їх під молодим деревом. Найкраще провести день у пості і голодуванні, а також піти в старий храм. Не виявляйте гординю і зарозумілість, будете покарані за це.

Народні прикмети на 8 жовтня

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Якщо випав перший сніг, зими не буде ще більше місяця.
  • Якщо сніг у цей день сухий, значить літо буде хорошим.
  • Товстий шар снігу на сирій землі означає хороший врожай в наступному році.
  • На Сергія Капусника ясно і тепло – погода буде гарною ще три тижні.
  • На Сергія капусту рубають.
  • Народжені 8 жовтня витривалі і горді вдачею. Вони хороші господарі. Носити їм слід яшму.
  • Кіт згорнувся калачиком, вкривши хвостом ніс, – до наближення холоду.
  • Вівці 8 вересня один до одного туляться – до сніжних опадів.
  • Бур'ян високо виріс – прикмета до сніжної зими.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.