Земельна реформа призведе до збільшення вартості землі в Україні і в результаті цього люди стануть багатшими. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в пості Facebook.

"Що пропонується в реформі про землі? Надати можливість власникам землі нарешті розпоряджатися своєю власністю. В результаті ціна на землю збільшиться, і люди стануть багатшими", – зазначив міністр.

Згідно з останніми даними, в країні налічується близько семи мільйонів власників земельних паїв. Основна частина паїв здаються в оренду на тимчасове користування іншим. Загалом земельний фонд України налічує 60,3 млн. га.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив про скасування мораторію на продаж землі і відкриття відповідного ринку в Україні. В уряді розраховують, що в перший рік після запуску ринку ВВП отримає додаткові 2% зростання. Про це повідомляє НВ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Купувати або продавати землю зможуть тільки українські громадяни й українські компанії. Розмови про китайців, арабів чи про інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами, - це маячня", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, які зміни вже почали діяти і чого ще чекати.

Як повідомляв Знай. ua, названа вартість гектара в Україні і за кордоном.

Також Знай. ua писав, що потрібно знати при складанні договорів на оформлення земельного паю.