В ніч з 8 на 9 жовтня у північній півкулі можна спостерігати пік метеорного потоку Драконіди.

Meteoprog інформує, якщо погода цієї ночі буде безхмарною, в небі можна буде бачити десятки яскравих спалахів. Спостерігати за "падаючими зірками" можна буде аж до 10 числа.

Зорепад Драконіди названий на честь сузір'я Дракона і пов'язаний з кометою Джакобини – Циннера. Метеорний потік досить молодий, найбільш щільні його частини завжди знаходяться поряд з кометою, яка в даний момент віддалений від Землі, тобто потік метеорів буде невеликим. Метеори, розлітаючись з великою швидкістю близько 20 км/с, набувають яскраво-жовтого, іноді червоного відтінку.

Як уточнює National Geographic, найбільш потужний викид "зоряного пилу" - до кількох тисяч метеорів на годину - спостерігався у 1933 і 1946 роках, звичайно ж йдеться про 20-100 метеорів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Почати спостереження можна в сутінках, після 22 години вечора, хоча найкращим часом вважається проміжок між 4 та 5 годинами ранку

Орієнтир для спостереження - північно-західна частина нічного неба, в районі сузір'я Дракона, трохи лівіше і вище Великої Ведмедиці.

Цікаво, що таке явище можна спостерігати раз на 6,6 років. А однією з особливостей метеорного потоку, за словами фахівців, стане колір падаючих зірок. Як повідомляється, вони будуть мати жовтий або навіть червонуватий відтінок. Астрофізики пояснюють це тим, що швидкість входження драконід в атмосферу складає "всього лише" близько 20 кілометрів в секунду.

Нагадаємо, що в NASA показали, як чорна діра викривляє простір і час відео.

Як повідомляв Знай.uа, про космос в Україні: усі досягнення нашої держави оживуть в унікальному проекті, фото.

Також Знай.uа писав, що сім вогняних куль просто впали з неба: саме містичне явище світу потрапило на відео.