Як відомо, найбільші аналітичні центри та інвестори вже кілька років стверджують про крах долара, який не за горами. Так, цими днями один з найбільших світових інвестиційних банків Saho опублікував звіт "Долар-вбивця", в якому спрогнозував великі труднощі для американської валюти.

Як відзначається, "американцю" загрожує крах, адже будь-яка економічна система має періоди зростання і спаду, а високий курс долара - саме по собі вже проблема.

"Якщо долар росте надто сильно, напруга в системі збільшується: не тільки для експорту США, але і для ринків, що розвиваються з їх високою залежністю від доларового фінансування і експортних машин", - йдеться в звіті.

Також у звіті йдеться про те, що у 2018-му американська валюта в порівнянні з "колегами" збільшилася на 8%. Але в поточному році позиції долара ослабли. І одна з основних причин - змінюється політика Штатів.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Окрім цього, як зазначив інвестор Рей Даліо, долар може також подешевшати на 30%, саме через високий дефіцит.

"Ми повинні продати багато казначейських облігацій, і ми, як американці, не зможемо купити їх все. Федеральному резерву доведеться друкувати більше грошей, щоб заповнити дефіцит, доведеться монетизувати більше, і це призведе до знецінення вартості долара", - заявив мільярдер.

Щодо очікуваного обвалу курсу долара в Україні, то він в жовтні буде перебувати в стабільному діапазоні. Так, курс гривні буде коливатися в діапазоні 24-25 грн за долар, 25,5-27,5 грн за євро.

За словами експерта, підсилюють позиції гривні позитивні очікування щодо деескалації військового конфлікту на Донбасі, відкриття ринку землі, великої приватизації та ефективної антикорупційної політики.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, ціни на головні продукти в Україні різко впали, на це чекали роками: що подешевшало.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні для українців готують відразу два грошових нововведення.